Odlične vijesti za Maverickse: Porzingis se vratio treninzima
Foto: EPA

Očekuje se i skori povratak na parket

Odlične vijesti za Maverickse: Porzingis se vratio treninzima

Košarkaši Dallas Mavericksa u prošlosezonskom doigravanju bili su oslabljeni neigranjem Kristapsa Porzingisa.

Sjajni latvijski košarkaš ozlijedio se na zagrijavanju uoči prve utakmice Mavericksa protiv Clippersa u play off seriji te od tada još uvijek nije zaigrao za franšizu iz Texasa.

Radilo se o ozljedi koljena nakon koje je Porzingis operiran u oktobru a odlične vijesti za njegovog trenera i suigrače govore da se Latvijac ovih dana konačno pojavio na treningu i da se njegov povratak natjecateljskoj košarci jako približio. U Dallasu svoju drugu zvijezdu na parketu očekuju unutar nekoliko tjedana. 

"Vratit će se skoro, za koji tjedan, nije sigurno još u dan, no sada je to manje bitno. Važno je da se stvari odvijaju onako kako treba i da sve oko njegovog povratka ide u pravom smjeru" - kazao je trener Mavericksa Rick Carlisle. 

Porzingisov prvi cilj je uhvatiti dobar ritam po povratku nakon ozljede.

"Sad ću samo trebati malo vremena da opet uhvatim dobar ritam i da se opet osjećam dobro na terenu, to je sve" - kratko je dodao popularni Porzingis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi