Odlični Đedović vodio Albu do pobjede nad Braunschweigom

Alba nije imala previše problema sa ekipom iz Braunschweiga

Odlični Đedović vodio Albu do pobjede nad Braunschweigom

U okviru 17. kola Njemačke košarkaške lige, Alba našeg Nihada Đedovića na svom je parketu dočekala Braunschweig. Ekipa Saše Obradovića nošena Nihadom Đedovićem slavila je 80:58.

Alba se ne nalazi u baš najboljoj formi. Povrede ključnih igrača uzrokovale su nešto lošije rezultate, pa je ekipa iz Berlina upisala tri vezana poraza. Alba je bila bolja ekipa tokom cijelog prvog poluvremena. Prvu četvrtinu domaćin je dobio rezultatom, 26:16. Nastavila je Alba u istom ritmu i u nastavku pa je domaćin na odmor otišao sa vodstvom, 43:27. 

 

Alba je do kraja kontrolisala igru i rezultat. U posljednjih deset minuta izabranici Saše Obradovića su ušli sa 16 poena prednosti. Do kraja je Alba bez problema zadržala prednost i slavila 80:58. 

 

Najefikasniji u redovima Albe bio je naš Nihad Đedović sa 19 postignutih poena. Dodao je tom učinku naš reprezentativac i pet skokova, te dvije asistencije. Kod gostiju 12 poena postigao je Dennis Schroder. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti