Odlični Domercant i Ikonić
Domercant je bio čovjek odluke

Nastavljen EuroChallenge cup

Odlični Domercant i Ikonić

M. Maksimović

Ovog utorka je nastavljeno takmičenje u FIBA-inom EuroChallenge cupu gdje je ostalo najboljih 16 ekipa. Nas svakako može radovati činjenica da su Henry Domercant i Goran Ikonić nastavili sa svojim odličnim partijama.Spartak iz St.Petersburga je bio bolji od Barak Netanye 73:70, dok je Krka nadigrala Dexiju 85:77.

U grupi I Spartak je na svom parketu dugo lomio otpor neugodnog sastava iz Izraela. Minutu prije kraja Spartak je vodio 70:67, a onda je važne poene ubacio upravo Domercant 50 sekundi prije kraja za 72:67.Gosti su odgovorili tricom, Henry nije pogodio za dva, ali ni gosti nisu iskoristili dva slobodna.

Na kraju je za pobjedu Spartaka bio dovoljan i jedan poen Domercanta sa linije slobodnih bacanja.Henry Domercant je utakmicu zaključio sa 16 poena, tri skoka i 4 asitencije i bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi. Izraelci su imali Dartona Washama sa 23 poena.

Nakon neugodnog poraza u NLB ligi Krka se oporavila te je u prvoj utakmici grupe J pobjedila Dexiju Mons 85:77. Goran Ikonić je bio prvi strijelac Krke sa 21 poenom u 24 minute koliko je proveo na parketu.Najbolji u poraženoj ekipi je bio Marcus Hatten sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.