Odlični Mujezinović i Paščanović
Uprkos sjajnoj igri Mujezinovića Darusafaka je poražena

BEKO Liga

Odlični Mujezinović i Paščanović

Nakon što su ranije odigrane dvije utakmice, danas su na programu bile još četiri utakmice šestog kola BEKO lige. Od naših igrača svi su odigrali svoje utakmice. Paščanović je jedini slavio pobjedu uz odličnu igru našeg igrača.

Mujezinović je također bio sjajan, ali je njegov tim poražen, dok je Delić pružio nešto skromniju utakmicu, a Nešović nije bio u sastavu. Tofas našeg trenera Nihada Izića igra sutra protiv Lanceovog Banvita.

U duelu dvojice bh. igrača Nedima Delića i Asima Paščanovića bolji je bio Asim koji je sa svojim Mersinom slavio kod Oyaka sa 75:71. Asim je postigao 18 poena i imao 5 skokova, dok je Nedim bio u ovom kolu nešto skromniji sa samo 1 poenom. Najbolji u pobjedničkom timu bio je James Baron sa 23 poena, dok je kod Oyaka najbolji bio Olumuyiwa Famutimi sa 14 poena.

Iako imaju vrlo dobar tim ove sezone igraju slabo. Darusafaka našeg Harisa Mujezinovića je poražena od Erdemira sa 84:82. Haris je bio odličan sa 13 poena i 5 skokova, a odlični su bili i Douby sa 31 poenom i Hakan Demirel sa 21, ali ni to nije pomoglo da upišu prvu pobjedu. Kod Erdemira prvo ime bio je Leon Williams sa 21 poenom.

Aliaga je bez Nešovića u sastavu slavio protiv Besiktasa sa 97:88. Trojica igrača Aliage odigrala su sjajnu utakmicu. McClinton je postigao 25, Hosley 24, a Gordon 21 poen, dok su kod Besiktasa bolji od ostalih bili Newley sa 33 i Baxter s 19.

Najbolju utakmicu kola odigrali su Bornova i Turk Telekom, a slavila je Bornova nakon produžetka sa 103:100. Joshua Shipp je sa 27 poena i 10 skokova bio najbolji u pobjedničkom timu, a pratio ga je Kedrick Brown s 25. U redovima Telekoma najbolji je bio Huseyin Besok sa 23 poena i 10 skokova.

Rezultati:

Bornova – Turk Telekom 103:100
Aliaga – Besiktas 97:88
Oyak Renault – Mersin 71:75
Erdemir – Darusafaka 84:82
Fenerbahce – Karsiyaka 76:88
Efes Pilsen – Galatasaray 83:73
Banvit – Tofas (sutra)
Kepez – Antalya (sutra)

Poredak: Efes Pilsen 5-1, Karsiyaka 4-2, Besiktas 4-1, Fenerbahce i Galatasaray 3-3.....Mersin 1-4, Darusafaka 0-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.