Odlični Nurkić vodio Portland do nove pobjede

Savladali LA Clipperse

Odlični Nurkić vodio Portland do nove pobjede

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa upisali su sinoć novu pobjedu na domaćem parketu protiv LA Clippersa sa 105:96, a domaći tim do pobjede vodio je Jusuf Nurkić koji je još jednom odigrao odličnu utakmicu.

Portland ove sezone pruža zaista sjajne partije, a ova ekipa to je sinoć dokazala još jednom. Domaći tim je gotovo od samog početka imao prednost koju nije ispuštao do samog kraja utakmice i zasluženo je slavio sa 105:96.

Odličnu partiju još jednom odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo pola sata i uspio je upisati double-double učinak. Nurkić je postigao 21 poen i bio najefikasniji u svojoj ekipi, te je dodao 12 skokova, tri asistencije i četiri blokade.

Damian Lillard je bio nešto skromniji pa je meč završio sa 17 poena, dok je dva poena manje dodao Zach Collins. U ekipi Clippersa u ovom meču istakao se Lou Williams koji je postigao 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi