Odom, najnoviji na listi želja

Besiktas ne posustaje

Odom, najnoviji na listi želja

Besiktas kao da je odlučio da ove sezone bude na svim naslovnicama i u svim sprtskim vijestima i tekstovima. Nakon što su pogodili sa "dewilom" Deronom Williamsom, koji ih je sa svojih 50 poena u Eurochallengu postavio kao prvu košarkašku vijest dana, na tome očito ne žele stati. Ime ovoga turskog kluba sada se veže za još jedno NBA pojačanje, Lamara Odoma.

Informacije kojima raspolažu ESPN, ali i turski NTV Spor, kao i one iz "bliskih izvora" govore u prilog tome da je igrač Los Angeles Lakersa, jedna od opcija za popunu rostera već moćnog Besiktasa.

Sve će diktirati osiguranje u zavisnosti od visine ugovora igrača iz SAD-a. Odomov ugovor sa Lakesima, Besiktasu bi možda i najviše odgovarao, jer je ostao vrijedan dvije godine za 17 miliona dolara, ali samo uz djelimično jamstvo tokom 2012-2013. godine. Njegove snažne partije tokom SP u Turskoj, kada je sa svojim suigračima postao svjetski prvak, samo su mlin na vodu ovim slatkim snovima za navijače Besiktasa.

Tokom protekla četiri dana koliko je ovaj turski klub neuspješno pregovarao sa Kevinom Loveom iz Minenesote izašlo je na vidjelo da su postojali razgovori i sa Luolom Dengom i Carlosom Boozerom iz Chicago Bullsa. Njihovi ugovori su ipak preveliki. Boozer ima još četiri godine ugovora, koji je  61 milion dolara vrijedan , dok je Deng na brojci od 40 milona za tri godine.

Besiktasove želje su još i Marcin Gortat sa kojim su pregovori također u toku i Denver Nuggetsov centar Nene.

Sve ove informacije još više dobijaju na snazi nakon povrede koja je zadesila Semiha Erdena tokom pobjede nad Gottingenom u Eurochallengeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.