Okafor u Hornetse, Chandler u Bobcatse
Tyson Chandler napušta New Orleans

NBA trade

Okafor u Hornetse, Chandler u Bobcatse

Charlotte Bobcatsi i New Orleans Hornetsi objavili su da su napravili sporazum o tradeu Emeke Okafora u Hornetse, odnosno Tysona Chandlera u Bobcatse. Klubovi su završili sve pregovore, a da bi posao bio validan potrebno je još da vodsvo NBA lige odobri trade.

Hornetsi su jedna od organizacija koja je najteže pogođena finansijskom krizom, pa su tražili način da se rješe izuzetno skupog igrača Tysona Chandlera, ali su iznenadili sve jer su doveli igrača koji je samo milion dolara jeftiniji, ali igrača koji ima tri godine duži ugovor od Chandlera. 

Emeka Okafor je izuzetno dobar igrač, bio je ukupno 2. pick drafta 2004. godine, ali su povrede dosta utjecale na njegove igre. Ipak, prošle sezone se vratio u formu sjajnim igrama. Imao je prosjek od 13,2 poena i 10,6 skokova po utakmici.

S druge strane Tyson Chandler je prošlu sezonu imao velikih problema  s povredama, pa mu je statistika bila nešto lošija u odnosu na prethodne sezone. Prošle sezone u dresu Hornetsa odigrao je samo 25 utakmica u kojima je bilježio 8,8 poena i 8,7 skokova po utakmici. 

Hornetsi su imali velikih problema prošle sezone s povredama, pa su tako bili odlučili da još prošle sezone mjenjaju Chandlera u Oklahoma City Thunderse, ali su u Oklahomi odustali od posla nakon obavljenog ljekarskog pregleda, kad su vidjeli da Tyson nije potpuno zdrav.

Dolaskom Okafora koji će pokriti poziciju centra otvoriće se više prostora sjajnom Davidu Westu koji je klasična, ali je prošle sezone bio izuzetno opterećen, jer je morao pokrivati nedostatak Chandlera. Naravno, sada bi i igra Chrisa Paula mogla dobiti novu dimenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti