OKK Čelik protiv KK Bosna želi do sedme uzastopne pobjede
Zeničani će protiv Bosne pokušati doći do sedme uzastopne pobjede

Derbi 20. kola košarkaškog prvenstva BiH

OKK Čelik protiv KK Bosna želi do sedme uzastopne pobjede

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u okviru derbija 20. kola lige za košarkaše dočekati sarajevsku Bosnu. Duel nekada velikana naše košarke i sutra će se igrati bez publike.

Danas je održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice u zeničkoj Areni, a prisutnim medijima ispred Uprave kluba obratio se Kenan Uzunović, te trener Josip Pandža i igrač Meris Bečirović.

Rukovodstvo kluba učinilo je sve da se pokuša pustiti određeni broj gledalaca za sutrašnji duel, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije to će se odgoditi do daljnjeg.

«Mi iz kluba smo pokrenuli inicijativu da se vrati dio publike u gradsku Arenu po uzoru na HKK Široki Brijeg. Mi smo u suradnji s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane i njihovim predstavnikom Admirom Gluhićem napravili protokol koji smo dostavili nadležnom ministarstvu, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije momentalno nismo u mogućnosti da pustimo ljude u dvoranu. Iskreno se nadam da ćemo na narednoj domaćoj utakmici mati podršku s tribina», kazao je Kenan Uzunović.

Trener Josip Pandža je najavio duel protiv velikog rivala

«Klasik bh.košarke sutra u Areni, mi smo motivisani da nastavimo naš niz od šest uzastopnih pobjeda u dobroj smo formi i ritmu, ali imamo probleme sa stomačnom virozom s trojicom igrača. Ko god bude igrao sutra siguran sam da će pomoći da nastavimo naš niz i približimo se toj Ligi za prvaka. Mi smo hit ovog prvenstva, nadam se da će tako ostati i do kraja sezone», ističe Pandža.

Osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika, kojeg maksimalno respektuje

«Imaju trojicu igrača Pašalića, Hadžifejzovića i Sokolovića koji su njihova prednost, iskusni, kvalitetni imaju zavidne karijere iza sebe i moramo ih zaustaviti. Bosna će sigurno biti motivisana da nam uzvrati za poraz u Sarajevu, žao mi je što nema publike, nadali smo se do današnjeg dana, ali eto ipak ništa od toga. Moramo biti koncentrirani sutra i da zadržimo našu igru u odbrani, a ako tako bude ne sumnjam u novu pobjedu. Moji momci se ponašaju i igraju spektakularno i želimo da tako ostane i do kraja sezone», kazao je Pandža.

Igrač Meris Bečirović pred početak sezone upravo je iz Bosne došao u Čelik, te je najavio sutrašnji duel protiv bivšeg kluba.

«Prošle godine sam nastupao za Bosnu protiv Čelika u A1 ligi, igrao sam ovdje u Areni pred 3000 ljudi i žao mi je stvarno što sutra neće biti publike. Sutra je sve do nas, imamo dobar niz, ako budemo na nivou očekujem i sedmu pobjedu. Trebamo zaustaviti bekovsku liniju Bosne, to neće biti lagano, ali to smo već jednom uradili u Sarajevu, kada smo ih savladali. Naša prednost je što nismo ništa mijenjali u sastavu za razliku od Bosne, koja je imala nekoliko promjene u ekipi.

Duel Čelika i Bosne igra se sutra u zeničkoj Areni od 18 sati, bez prisustva publike.

Top Komentari

cako
Naprijed ČELIK!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi