Polutak napustio Sparse i skrasio se u Hrvatskoj

Novi klub za stamenog centra

Polutak napustio Sparse i skrasio se u Hrvatskoj

E. Dindić

Tim iz Sarajeva ostao bez stamenog centra. 

Imran Polutak stameni centar Sparsa od iduće sezone neće nastupati za ovaj klub. Naime, njegov novi klub je Alkar gdje će nastaviti svoju karijeru.

On je prethodne tri sezone nosio dres tima iz Sarajeva. Prije Sparsa nastupao je za Krku iz Novog Mesta, Zabok i Goricu. Prošlu sezonu imao je prosjek od 9,1 koš i 3,8 skokova u BiH prvenstvu, dok je u ABA 2 ligi taj prosjek bio nešto slabiji a iznosio je 6,6 koševa i 3,1 skok.

Sigurno je da će njegovim odlaskom ostati velika praznina na unutarašnjim pozicijama kluba iz Sarajeva, te da će morati u narednom periodu pronaći adekvatnu zamjenu za ovog košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi