OKK Spars Realway bez problema savladao HKK Čapljina
Sarajlije su sigurnom igrom ostavile Čapljince na -25

Sarajlije sigurne

OKK Spars Realway bez problema savladao HKK Čapljina

OKK Spars Realway večeras je na svom parketu sigurnom igrom pobijedio HKK Čapljina rezultatom 92:67.

Ova utakmica trebala se igrati po povratku Sparsa sa Zlatibora i turnira ABA 2 lige no ista je odgođena zbog nekoliko slučajeva koronavirusa u sarajevskom klubu. 

Čapljinci su došli s nadom, nakon što su Širokom ubacili 102 poena, da bi mogli skinuti skalp još jednom ABA 2 ligašu, no Sparsi su kontrolirali utakmicu i rezultat od početka do kraja te gostima nisu ostavili ni mrvu šanse da urade nešto više u ovom susretu. Već su na poluvremenu Sparsi imali velikih i sigurnih 17 koševa viška a prednost je rasla i u nastavku. Na kraju su Sarajlije bile bolje od svojih rivala u svim četvrtinama i zaustavili su se na sigurnih +25. Treba napomenuti da je posao Sparsima io olakšan jer se najbolji košarkaš gostiju Gojko Sudžum ozlijedio u 3. minuti susreta i više se nije vraćao u igru. 

Amar Gegić s 18 poena bio je najefikasniji kod Sparsa a pratili su ga Albijanić s 14 koševa, te Ilić s 12. Kod Čapljine bolji od ostalih Ivelja s 21 poenom, te Jugović s 14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Spars: Zahiragić 4, Hasandić 6, Gegić 18, Kamenjaš 10, Albijanić 14, Moore, Huseinspahić 5, Tuljković, Ilić 12, Polutak 4, Memić 7, Buza 12

HKK Čapljina: Naletilić 4, Jugović 14, Lužaić 8, Ivelja 21, Sudžum 2, Herenda, Milin 10, Savković, Brajković 7, Ekmečić, Radak 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi