Oklahoma bez problema protiv Bostona

Na krilima Duranta

Oklahoma bez problema protiv Bostona

Midhat Šljivak

Košarkaši Oklahoma City Thundera savladali su večeras na svom parketu Boston Celticse rezultatom 91:79.

Nakon dosta izjednačene košarke u uvodnim minutama, Oklahoma je prva stekla zanačajniju prednost od sedam razlike 21:14, ali Boston nije dopustio domaćim košarkašima da se previše odvoje, pa je prvi period Oklahoma dobila samo sa poenom prednosti 23:22.

Vodila je Oklahoma tokom kompletne druge četvrtine. Imali su u više navrata prednost od 11 razlike, ali se na poluvrijeme otišlo sa samo pet poena razlike 50:45. Održavao je domaći tim stečenu prednost i u trećoj četvrtini. Boston je uspjevao povremeno smanjiti prednost, a u posljednju četvrtinu su ušli sa tri poena zaostatka 68:65.

U završnoj dionici Thunder je povećao prednost, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu.

Kevin Durant je sa 23 poena i 11 skokova predvodio Oklahomu do pobjede, a Paul Pierce je kod Bostona ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.