Oklahoma bolja od Denvera, novi poraz Heata

Odigrane četiri utakmice na NBA parketima

Oklahoma bolja od Denvera, novi poraz Heata

Endin Čaušević

Na NBA parketima u noći sa utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice.

Košarkaši Oklahome City Thundera sinoć su savladali ekipu Denver Nuggetsa sa šest poena razlike (110:104). Odličnu utakmicu odigrao je Kevin Durant koji je Denveru ubacio 20 poena, dok je Russel Westbrook dodao 27.

U ekipi Denver Nuggetsa najefikasniji bio je Danilo Gallinari sa 27 poena, a 17 je ubacio Kennet Faried. Jusuf Nurkić sinoćnju utakmicu propustio je zbog povrede.

New Orleans Pelicansi slavili su na gostujućem parketu protiv ekipe Minnesote Timberwolvesa (114:99). Pelicanse je do pobjede vodio odlični Anthony Davis sa 35 ubačenih poena, dok je 19 dodao Holiday. 

Kod domaćih se istakao Andrew Wiggins sa 21 poenom, a 20 poena ubacio je Karl Anthony Towns.

Košarkaši Milwaukee Bucksa bili si sigurni na domaćem parketu protiv Miami Heata i na kraju su slavili sa 12 poena razlike (91:79). Domaće je do pobjede vodio Khris Middleton sa 22 poena, a 15 je dodao Monroe. Najbolji u ekipi Heata bili su Chris Bosh i Hassan Whitside sa po 23 poena.

Podsjećamo, u četvrtoj utakmici snage su odmjerili Indiana Pacersi i Phoeniy Sunsi, a na kraju su Pacersi slavili sa 97:94. Utakmicu je obilježila povreda Mirze Teletovića koji je za 17 minuta na parketu ubacio sedam poena.


Povreda Teletovica (Teletovic injury) by ss_video


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi