Oklahoma City Thunder u seriji 5:0
Scott Brooks, trener Oklahoma City Thundera

NBA liga

Oklahoma City Thunder u seriji 5:0

M. Skaka

Ni na samom zalasku 2011. godine košarkaši Oklahoma City Thundera nisu ispustili priliku da proslave pobjedu, petu po redu u ovoj sezoni.

U pobjedi nad Phoenix Sunsima (107:97), Kevin Durant nije uspio izjednačiti rekort Michaela Jordana koji je i dalje jedini igrač sa više od 30 poena u prvih pet uvodnih utakmica. Durant je sinoć ubacio samo 12 poena, a Oklahomu je predvodio Russel Westbrook sa 18 koševa.

Ovo je za Oklahoma City Thunder četvrta pobjeda u novogodišnjoj noći u četiri ovakve utakmice koliko su ih digrali od kada je ekipa presilila ize Seattlea.

Na Phoenix Sunsima, posebno veteranima Steve Nashu i Grant Hillu osjetio se umor zbog dvije uzastopne teške utakmice. Par je gađao samo 5/18 iz igre. ZA razliku od predhodnog meča u New Orleansu, Phoenix je imao dosta problema u odbrani, pa je publika u Chesapeake Energy Areni uživala u nizu atraktivnih zakucavanja.



U Houstonu McGrady je dočekan gromoglasnim zvižducima kada je stigao sa svojim trenutnim timom, Atlanta Hawksima. Čini se da su ga stare uspomene iz Houstona dekoncentrisale pa je ubacio samo 13 poena - nedovoljno za pobjedu Hawksa. Susret je okončan sa 95:84 zahvaljujući odličnim partijama Martina (27) i Scole (21), te asistencijama Lowryja - podijelio ih je čak 18.



U Staples Centru do treće pobjede stigli su LA Lakersi koji su sa 92:89 savladali Denver Nuggetse. Najbolji kod Lakersa bio je Bynum sa 29 poena i 13 skokova. Čini se da razvod braka nije omeo Kobe Bryanta u igrama pa je on sinoć umalo postigao triple-double uz 17 poena i 10 skokova, te 9 asistencija.



Premijernu pobjedu na klupi Pistonsa proslavio je trener Lawrence Frank nakon što je njegova ekipa savladala Indiana Pacerse sa 96:88. Pistonse je predvodiop Šveđanin onas Jerebko sa 20 koševa i 12 skokova.



San Antonio Spursi salvili su nad Utah Jazzom sa 104:89, prvensveno zahvaljujući Ginobiliju koje je uz šut iz igre 9/10 i 5/6 za tri, ubacio 23 poena.



NBA liga, subota:

LA Lakers – Denver 92:89
Detroit – Indiana 96:88
Houston – Atlanta 95:84
Oklahoma City – Phoenix 107:97
Sacramento – New York 92:114
San Antonio – Utah 104:89
Golden State – Philadelphia 79:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije