Oklahoma iznenadila San Antonio
Oduševjenje košarkaša Oklahome

Malo slavlja i za najslabije

Oklahoma iznenadila San Antonio

M. Maksimović

Od pet odigranih utakmica svakako je najveću pobjedu ostvarila ekipa Oklahoma City Thundera.
Novajlije u ovoj ligi su pobjedile San Antonio Spurse 78:76, pokvarivši slavlje Gregga Popovicha,
''Pop'' je protiv Oklahome po 1000. put sjedio na klupi Spursa.

Duel u Ford Centru je išao svojim normalnim tokom, Spursi su nakon prve dionice imali 15 poena viška, ali su košarkaši OKlahome do poluvremena stigli na - 4 (38:42). Sredinom treće četvrtine opet su Spursi imali utakmicu pod kontrolom, ali se ekipa Oklahome serijom 10:1 u neke dvije minute vratila u igru, bilo je 61:63.

U samoj završnici utakmice Westbrook je pogodio za vodstvo Oklahome 78:74, na suprotnoj strani Bonner je promašio tricu, nakon čega je Parker uzeo stvari u svoje ruke, ali nije išlo. Promašio je dva šuta, treći za pobjedu Spursa, blokirao je Thabo Sefolosha. U cijeloj utakmici Spursi su pogodili tek tri trice, promašili su ih čak 16. Kod Oklahome je bio najefikasniji Kevin Durant sa 25 poena, dok je kod Spursa Toni Parker utakmicu završio sa 28 poena, 7 asista.

Houston Rocketsi su bez Yao Minga uzeli u gostima New Orleans Hornetse 95:84. Pitanje pobjednika je riješeno u finišu.  6:42 prije kraja na semaforu je stajalo 75:75, nakon čega su Rocketsi otišli na 85:77.  U ekipi Houstona smo imali čak šest igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najviše je ubacio Ron Artest 18, po 14 su dodali Scola i Brooks, s tim da je Scola imao 12 skokova. Za ekipu Houstona ponovo je zaigrao Dikembe Mutombo.

Čovjek čije je puno ime Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo ima 42. godine a na NBA parketima je tu od 1991. godine kada je obukao dres Denvera. Dikembe je na terenu proveo čak 25 minuta te je uz jedan poen imao i 6 skokova.

U sastavu New Orleansa Cris Paul je postigao 29 poena uz 11 asista. Dobru utakmicu je odigrao i David West sa 16 poena i 13 skokova.

Rezultati:
Charlotte - Toronto 112:86
Oklahoma City - San Antonio 78:76
New Orleans - Houston 84:95
Memphis - Houston 92:103
Denver - New Jersey 121:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.