Oklahomi finale Zapada, Chicago poveo

NBA, doigravanje

Oklahomi finale Zapada, Chicago poveo

Adnan Beganović

Košarkaši Oklahome plasirali su se u finale zapadne konferencije gdje će snage odmjeriti sa Dallasom. Naime, u posljednjem sedmom susretu polufinalne serije Oklahoma je pred svojim navijačima savladala Memphis (105:90).

Oklahomu su do pobjede vodili sjajni Kevin Durant i Russell Westbrook. Durant je imao učinak od 39 poena i 9 skokova, dok je Westbrook upisao triple - double, 14, poena, 14 asistencija i 10 skokova. Kod Memphisa bolji od ostalih bio je Zac Randolph, koji je upisao 17 poena i 10 skokova.

Prvi finalni susret zapadne konferencije igrat će se u utorak.

Bullsi poveli u finalu istočne konferencije

Košarkaši Chicago Bullsa sjajno su otvorili finalnu seriju. Rose i društvo nadigrali su Miami, slavili su sa ubjedljivih 103:82. Bullse su predvodili Derrick Rose i Lou Deng. Rose je imao učinak od 28 poena i šest skokova, dok je Deng upisao 21 poen i 7 skokova, a u isto vrijeme fantastično je odigrao odbranu na LeBron Jamesu, koji je postigao samo 15 poena. Kod Miamija najraspoloženiji bio je Chris Bosh, koji je postigao 30 poena, te imao 9 skokova.

NBA doigravanje
konferencijski polufinale Zapada:

Oklahoma City (4) - Memphis (8) 105-90 (Durant 39p, 9s, Westbrook 14p, 10s, 14a, 5il / Randolph 17p, 10s)
(Oklahoma City dobila seriju 4-3)

konferencijski finale Istoka:

Chicago (1) - Miami (2) 103-82 (Rose 28p, 6a, 4il, Deng 21p, 7s / Bosh 30p, 9s)
(Chicago poveo u seriji 1-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.