Okončana sapunica: Dario Šarić novi igrač Cibone

Okončana sapunica: Dario Šarić novi igrač Cibone

Midhat Šljivak

Nakon što je već nekoliko mjeseci trajala dilema gdje će jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša Dario Šarić nastaviti karijeru, večeras se ta sapunica konačno završila.

Mladi 18-godšnji košarkaš odbio je unosnu ponudu Fenerbahčea, te je prihvatio poziv Cibone sa kojom će potpisati trogodišnji ili četverogodišnji ugovor, sa opcijom odlaska u NBA ligu nakon naredne sezone.

Šarić je prethodno potpisao petogodišnji ugovor sa Bilbaom, ali je zbog velike odštete koju je španski klub morao platiti Zagrebu ugovor poništen, nakon čega je mladi košarkaš otišao u Split za koji međutim nije mogao nastupati dok je trajao spor na sudu sa Mravima.

Dario je potom bio povezivan sa Unicajom, Efesom i Fenerom, no na kraju je završio u Ciboni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.