Olimpija dobila pojačanje iz Panathinaikosa

Olimpija dobila pojačanje iz Panathinaikosa

Dva dana pred prvu utakmicu nove NLB sezone Union Olimpija je dobila veliko pojačanje.

Reprezentativac Gruzije Giorgi Shermadini stigao je u ljubljanski klub na jednogodišnju posudbu iz redova Panathinaikosa.

S obzirom da trener Zelenih Željko Obradović ne računa na njega klub ga je odlučio posuditi slovenačkom velikanu.

"Vrlo sam zadovoljan što smo postigli dogovor sa Panathinaikosom i što ćemo imati u timu igrača kakav je Giorgi. Od njega očekujem dosta. Moraćemo brzo da ga uključimo u sistem, jer sezona počinje za vikend", rekao je trener Olimpije Jure Zdovc.

Shermadini ima 21 godinu visok je 216 cm i igra na poziciji centra. Karijeru je počeo u Maccabiju iz Tbilisija u kojem je debitovao sa 16 godina. Bio je najbolji igrač gruzijske lige u kojoj je prosječno bilježio 28 poena i 14.7 skokova po meču, a u redove grčkog kluba je stigao prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti