Olimpija i dalje u trci za Final Four

Edin Bavčić u usponu forme

Olimpija i dalje u trci za Final Four

M. Skaka

Niz problema unutar najvećeg slovenačkog kluba, štrajk igrača, odlazak predsjednika, kao da nisu imali nikakvog negativnog uticaja na igru Olimpije koja je danas uvjerljivo slavila u Zagrebu nad Cibonom.

Domaći su poveli sa 9:0 i činilo se da će to biti rutinska pobjeda Cobisa nad pokleklom ekipom iz Ljubljane. Međutim, nije se sa time slaga Jure Zdovc i njegov tim koje se uspio pridići već do kraja prve četvrtine i preuzeti inicijativu. Na kraju prvog perioda gosti su imali 21:18, a u nastavku prednost samo povećati. Ni pauza nije spasila Zagrebčane. U drugom poluvremenu stanje je za njih postalo i gore. U 26. minuti Olimpija je vodila i sa 15 razlike (57:42), a ni to im nije bilo dosta. Iz minute u minut, prednost je rasla a vruhunac je bio u 39. kada je  su Zmajčeki stigli na čak +28.

Najbolji u redovima Olimpije bio je saš Ožbolt sa 21 poenom, Vidmar Gašpar ubacio je 17, a naš Edin Bavčić bio sjajan sa 16 poena i 8 skokova. U blijedom izdanju Cibone istakao se Gordon Jamont sa 18 poena.

Dobra forma Olimpije svakako će radovati sve navijače sarajevske Bosne, obzirom da se u narednom kolu igra slovenački derbi kojeg se Sarajlije najviše pribojavaju. Kriza u Olimpiji mogla bi otvoriti put Heliosu kojem fali jedna pobjeda kako bi na zadnjem mjestu na tabeli NLB lige ostavio Bosnu. Ipak, ukoliko puleni Jure Zdovca budu odigrali kao danas, za bordo tim neće biti problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.