Olimpija na Pecari bez Golubovića
Golubović nije opravdao očekivanja u Olimpiji

Golubović napustio Olimpiju

Olimpija na Pecari bez Golubovića

Ambiciozni projekat evropske Union Olimpije polako se raspada. Loši rezultati kluba u Euroligi natjerali su veliki broj igrača da se rastanu s klubom i potraže novu sredinu.

Redom su dvoranu Tivoli napuštali Sani Bečirovič, Uroš Slokar, Matt Walsh, a od danas Jure Zdovc na raspolaganju nema ni crnogorskog reprezentativca Vladimira Golubovića.

U sezoni 2007/2008 Golubović je u dresu novosadske Vojvodine odigrao sjajnu sezonu, bio je najbolji skakač NLB lige, a takve izvedbe dovele su ga kao veliko pojačanje u Ljubljanu.

Ipak, nakon samo godinu i pol dana proveenih u slovenačkom prvaku, crnogorski reprezentativac se odlučio na odlazak. Ove sezone je u Euroligi imao prosjek od 6,8 poena i 4,2 skoka, dok je u NLB ligi ta statistika bila nešto bolja, 8 poena i 4,7 skokova po utakmici.

Ovog vikenda u okviru NLB lige Olimpija dolazi na Pecaru našem prvaku Širokom, a kao prvi izbor Jure Zdovca na centarskoj poziciji trebao bi biti Gašper Vidmar, a pomagaće mu nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke, Nemanja Aleksandrov. Pozicija četvorke pripada našem Edinu Bavčiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.