Olimpija uvjerljiva protiv Mornara
Foto: aba-liga.com

Na otvaranju ABA lige u Ljubljani

Olimpija uvjerljiva protiv Mornara

Slovenčaki prvak Petrol Olimpija večeras je u uvodnoj utakmici osamnaestog izdanja ABA lige u svojim Stožicama uvjerljivo nadigrala crnogorskog šampiona Mornar iz Bara rezultatom 87:66. Pobjeda Olimpije nijednog trena nije bila u pitanju.

Od samog starta nametnuo se domaćin kao ekipa koja će voditi glavnu riječ u ovoj utakmici. Mornar nije bio ni sjena one momčadi koja je bila veliki hit ABA lige u minuloj sezoni. Čak pet košarkaša Petrol Olimpije je u ovom meču bilo dvocifreno.

Mesiček i Begić ubacili su po 16 poena dok je 14 dodao hrvatski košarkaš Dražen Bubnić. Lapornik i Špan zabili su svaki po 11 koševa i oni su bili i više nego dovoljni da se slomi otpor večeras slabašnih gostiju iz Bara.

Luković sa 11 poena i 11 skokova izdvojio se kao prvo ime Mornara dok je Nemanja Vranješ zabio 12 poena uz šut iz igre 4-13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi