Olimpiji triler protiv Zvezde

ABA liga, 16. kolo

Olimpiji triler protiv Zvezde

U zadnjoj utakmici 16. kola ABA lige Olimpija je u "Stožicama" bila bolja od Crvene zvezde (74:73).

Na poluvremenu je bilo nerješeno (34:34). U trećem periodu igrači iz Ljubljane imaju 8 poena prednosti (25:17). U zadnjih deset minuta Pešićevi izabranici prave 7 razlike (15:22), što je nedovoljno nakon serije od dvije pobjede za novi trijumf.

Olimpija, koja iz kola u kolo igra sa novim igračima tako je došla do pobjede koja je ostavlja u utrci za završnim turnirom, što je u aktuelnoj situaciji u kojoj se nalaze, već samo po sebi uspjeh.

Salin sa 20 i Thompson sa 12 poena istakli su se u timu "Zmajčeka", dok je u sastavu gostiju tek Vasić došao do dvocifrene brojke od 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.