Olin Erdin izborio majstoricu

Williams i Banvit moraju u petu

Olin Erdin izborio majstoricu

Olin Erdin je u četvrtoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Turske u košarci pružio najbolju partiju protiv Banvita koji je doživio ubjedljiv poraz 81:52. Serija je izjednačena na 2:2.

Nekadašnji košarkaš Bosne Lance Williams i njegovi suigrači odigrali su jednu jako lošu utakmicu za Banvit, a to se pogotovo odnosi na katastrofalno otvaranje meča kada su gostujući košarkaši u prvoj četvrtini postigli samo dva poena.

Olin je tada na svom kontu imao 13 koševa i praktično se već u tom trenutku nisu osvrtali iza sebe. Četvrta utakmica ove serije definitivno je prelomljena u trećoj četvrtini kada su košarkaši Olin Erdina otišli na 20 poena razlike.

Seibutis je bio najbolji igrač utakmice sa 24 poena i 5 asistencija. U momčadi Banvita, Williams, Golubović i Simmons postigli su po 8 poena. Sljedeća, odlučujuća utakmica igra se 22. maja, na terenu Banvita u Balikesiru. Pobjednik ove utakmice ide na Galatasaray u polufinalnoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.