Oliver Stević u Crvenoj zvezdi

Oliver Stević u Crvenoj zvezdi

M. Skaka

Još jedna uzdanica bh. košarke stigla je u beogradsku Crvenu zvezdu. Potencijalni reprezentativac Oliver Stević od 1. januara pridružio se Elmedinu Kikanoviću i Milanu Miloševiću, nakon što mu je istekao kretkoročni ugovor sa Anwilom.

Oliver Stević (204, 84) sezonu je počeo u Slasku koji je zapao u finansijske probleme, pa je potpisao za Anwil do kraja godine. U dvije utakmice koje je igrao za Slask Stević je postizao 21 poen i 8 skokova, dok mu je učinak u Anwilu bio nešto slabiji – 9 poena i 6,6 skokoova po susretu.

Stević je karijeru započeo u FMP-u, igrao za Borac Čačak, Mašinac iz Kraljeva, a onda otišao u slovenački Kopar, te u Poljsku.

Stević se našao i na širem spisku selektora Bajramovića pred kvalifikacije za Eurobasket, ali nije nastupio na utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.