Olympiacos poveo u finalnoj seriji

Pobjedom nad Panthinaikosom

Olympiacos poveo u finalnoj seriji

Midhat Šljivak

Košarkaši Olympiacosa savladali su večeras u prvom susretu finala Play-offa grčke lige ekipu Panathinaikosa rezultatom 84:78.

Prvih deset minuta velikog derbija bolje je odigrao Panathinaikos. Stekli su izabranici Željka Obradovića pet poena prednosti 20:15, no već u drugoj četvrtini Olympiacos pravi sjajan preokret.

Duda Ivković je sjajno komandovao sa klupe, a dobrom odbranom je Olympiacos svog rivala ograničio na samo 13 poena u ovoj četvrtini, dok su crveno-bijeli iz Pireja postigli duplo više poena 26, te su na poluvrijeme otišli sa vodstvom 41:33.

Nastavak susreta donio je ponovo veoma kvalitetnu košarku. Iako su u nekoliko navrata košarkaši Panathinaikosa mogli komotno preokrenuti utakmicu u svoju korist, to se nije dogodilo, pa je na kraju Olympiacos trijumfovao sa šest poena razlike.

Georgios Printezis je sa 18 poena predvodio Olympiacos u ovom susretu,  Papanikolau je dodao 16, dok je kod Panathinaikosa Ian Vougioukas ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.