Olympiacos preko Barcelone do finala

Olympiacos protiv CSKA za titulu

Olympiacos preko Barcelone do finala

M. Šljivak

Košarkaški grčkog Olympiacosa plasirali su se u finale Eurolige nakon što su večeras u drugom polufinalu Final Foura u Istanbulu savladali Barcelonu rezultatom 68:64.

Izabranici Dušana Ivkovića su od samog početka susreta nametnuli svoju igru i tokom svih 40 minuta imali su vodstvo, pa su na kraju sasvim zasluženo stigli do finala.

Nakon prvih deset minuta tim iz Pireja je imao prednost od šest poena 17:11, da bi Katalonci u drugom periodu samo uspjeli smanjiti to vodstvo na minus četiri poena, te se na odmor otišlo vodstvom Olympiacosa 33:29.

Nastavak susreta nije donio ništa novo. Olympiacos je stalno imao prednost između dva i osam poena, dok je Barcelona pokušavala pdoći do preokreta, no to im nije uspjelo, te će grčki viceprvak igrati sasvim zasluženo u finalu ovosezonske Eurolige.

Vassilios Spanoulis je sa 21 poenom predvodio Olympiacos u ovom susretu, dok je kod Barcelone Juan Carlos Navarro ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.