Olympiacos prošao u četiri
Olympiacos je opravdao očekivanja

Poljaci neće ponovo u Pirej

Olympiacos prošao u četiri

M. Maksimović

Košarkaši skupog Olympiacosa nisu dozvolili povratak Prokoma u četvrtfinalnoj seriji, jer su u četvrtoj utakmici ostvarili pobjedu 86:70, za ukupnih 3:1 u seriji i plasman na Final Four. Olympiacos je tako ponovio rezultat iz prošle godine kada je igrao na Final Fouru u Berlinu. Tada je u polufinalu poražen od ljutog rivala Panathinaikosa.

Prokom je u trećoj utakmici pokazao da može biti neugodan na svom parketu, međutim u četvrtoj utakmici veliki dio posla sastav iz Pireja je obavio u prvom poluvremenu. Tako je nakon prve četvrtine, Olympiacos imao osam poena prednosti (20:28), a na poluvremenu je to bilo već velikih 32:50.

Sve što je u nastavku utakmice Prokom napravio, bila je manja prijetnja nakon Ewinga i Woodsa za -7, ali to je bilo sve, gosti su bez problema priveli utakmicu kraju.

Kod Prokoma je Logan ubacio najviše, 18 poena, dva manje je dodao Qyntel Woods, dok je još samo dvocifren bio Daniel Ewing sa 14 poena. Naš reprezentativac, Ratko Varda na terenu je proveo 17 minuta i za to vrijeme je ubacio tri poena uz 1 skok. Kod Olympiacosa je prednjačio Josh Childress sa 22 poena, 6 skokova i tri ukradene lopte. Teodosić je utakmicu zaključio na 15 poena, Kleiza sa 14.
Olympiacos je posljednji i jedini put u svojoj istoriji, naslov prvaka Evrope osvojio 1997. godine kada je u finalu savladana Barcelona 73:58.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.