Olympiacos se žalio Euroligi zbog optužbi Giannakopoulosa
Žestoke kazne očekuju kontraverznog gazdu Panathinaiokisa ako ne uspije da dokaže teške optužbe koje je izrekao na račun sudija, te vječitog rivala

Varnice između vječitih rivala ne prestaju

Olympiacos se žalio Euroligi zbog optužbi Giannakopoulosa

E. Dindić

Olympiacos se i zvanično žalio Euroligi, tačnije njenom ogranku disciplinskom sudu, zbog komentara Dimitrisa Giannakopoulosa gazde ljutog rivala Panathinaioksa, kako su podmitili dvojicu sudija u okršaju vječitih rivala. 

U tekstu se navodi između ostalog kako je klub iz Pireja poziva Euroligu, te njen disciplinski sud da kazne gazdu Pao zbog neprimjerenih izjava. Neprimjerena izjava Giannakopoulosa je nastala poslije utakmice šestog kola Eurolige između Panathinaikosa-Olympiacosa kada je rekao da su dva od tri sudca na toj utakmici bila podmićena, tačnije da su čelni ljudi vječitog rivala dali novac sudijama za pobjedu u tom susretu. 

Sigurno je da je težak zadatak na disciplinskom sudu Eurolige, te da popularne zelene očekuje žestoka kazna, tačnije njihovog vlasnika, ako ne uspije da dokaže teške optužbe koje je izrekao na račun sudija i Olympiacosa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi