Olympiakos doveo novo NBA pojačanje

Olympiakos doveo novo NBA pojačanje

Grčki velikan je doveo još jednog igrača iz NBA lige. Nije riječ ni o Iversonu, ni Bryantu, a ni o Nateu Robinsonu. Riječ je o igraču srednje klase Vonu Waferu, koji je prošlu sezonu odigrao u dresu Houston Rocketsa za koje je postizao solidnih deset koševa u prosjeku.

Wafer ima 24 godine, igra na poziciji beka šutera, a u Pireus stiže kao zamjena za Thomasa Kelatia. Naime, Grci su prije petnaestak dana bili dogovorili prelazak ovog sjajnog igrača Malage u svoje redove, ali nakon što nije prošao ljekarski pregled vraćen je u Španiju, tako da je uprava grčkog Euroligaša brzo reagirala i u svoje redove dovela Wafera.

Wafer je ugovor potpisao na dvije godine, a cijena transfera iznosi 5 miliona eura. U karijeri je prije Houstona igrao za Lakerse, Clipperse, Nuggetse i Portland Trail Blazerse.

Olympiakos je dovođenjem Wafera završio dovođenje igrača za vanjsku poziciju, pa se sada okreću pojačanjima u reketu. Prvo ime koje se spominje u kontekstu budućeg igrača Olympiakosa je još jedan igrač iz NBA lige, a to je Litvanac Linas Kleiza iz Denvera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.