Olympiakos se provukao protiv Kifisie

A1 liga

Olympiakos se provukao protiv Kifisie

Midhat Šljivak

Košarkaši Olympiakosa savladali su 12. kolu grčke A1 lige na svom parketu ekipi Kifisie rezultatom 69:64.

Kifisia je odigrala odličnu utakmicu, ali su na kraju ipak poraženi. Gosti su nakon 10 minuta igre imali prednost od četiri poena 19:15, a vodstvo su imali i na poluvremenu utakmice kada su vodili sa jedan razlike 33:32.

Držali su se dobro gosti u ostatku utakmice. Uspio je međutim Olympiakos da preokrene rezultat u svoju korist u ovom susretu, pa su na kraju stigli do teške pobjede u ovom susretu.

Konstantinos Sloukas je ubacio 15 poena u pobjedničkom timu, dok je Spanoulis dodao 13, a Dunston i Printezis po 12. Za Kifisiju je Crocker ubacio 15, a Kakiouzis 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.