Olympiakos sezonu otvorio pobjedom nad Realom
Još jedna sjajna partija Teodosića

Počela nova sezona Eurolige

Olympiakos sezonu otvorio pobjedom nad Realom

Kakav početak nove sezone Eurolige. Baš kao prije deset godina kada su Real Madrid i Olympiakos odigrali prvu utakmicu novoosnovane ULEB-ove Eurolige i večeras su oni otvorili novu sezonu.

Razlika je u tome što je Real tada u dvorani Raimonda Saporte u Madridu slavio, dok je večeras u dvorani Mira i praijateljstva pobjeda otišla na stranu Olympiakosa.

Dva velika trenera na klupama dva velikana evropske košarke. Dušan Ivković protiv Ettorea Messine. Duel za prste polizati.

Oliympiakos je slavio rezultatom 82:66, ali krajnji rezultat utakmice nije realan odnos snaga na parketu. Real se držao dobro do posljednjih pet minuta kada je momčad Dude Ivkovića napravila veliki razliku. Očito je bilo koliko Realu nedostaje Pablo Prigioni na poziciji organizatora igre, ali ni skok igra večeras nije bila na strani Madriđana.

Iako je Olympiakos imao samo dva skoka više od Reala, skok igra je bila ta koja je presudila. Realovi igrači su skakačku statistiku punili uglavnom skokovima daleko od obruča, dok su domaći košarkaši pohvatali sve ključne lopte pod košem. Čak 12 asistencija više imao je Olympiakos. Papaloukas, Spanoulis i Teodosić su definitivno najjači bekovski trio Eurolige u ovom trenutku.

Nakon prvih deset minuta meča rezultat je bio 17:17, da bi na poluvrijeme domaća momčad otišla sa sa poenom prednosti (36:35). U posljednjih deset minuta Olympiakos ulazi sa šest poena prednosti (52:46), a onda je uslijedio pad Reala što domaći košarkaši koriste i dolaze do ubjedljivog trijumfa (82:66).

Vasilis Spanoulis je upisao 16 poena i 7 asistencija, Ioannis Bourousis je dodao 16 poena i 7 skokova, Miloš Teodosić je imao 15 poena i 7 asistencija, Rašo Nesterovič 11 poena i 7 skokova. U redovima Reala najefikasniji su bili Sergio Llull sa 18, Carlos Suarez sa 12 i Ante Tomić sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.