Olympiakos slavio u Istanbulu

Važna pobjeda za četvrtfinale

Olympiakos slavio u Istanbulu

CSKA će jednog dana izgubiti euroligašku utakmicu. Kada? E, to je već kvalitetno nagradno pitanje. Za to vrijeme Efesu i Olympiakosu ostala je borba za drugu poziciju grupe E. Olympiakos je slavio nad Efesom (65:67 ).

Pred 8 426 gledalaca u Sinan Erdem Areni igrači Dušana Ivkovića su u uzvratu, u okviru 4. kola Top 16 faze opet bili bolji od istanbulskog kluba.

Ovo je bio veliki korak ka četvrtfinalu ekipe iz Pireja, koja je već na samom startu utakmice velikim pritiskom željela uticati na samopouzdanje kod domaćih košarkaša. U tome su i uspjeli te su prvu četvrtinu završili u svoju korist (9:16).

U nastavku igrači Efesa polako "skupljaju" svoje redove (23:21) i malo smanjuju zaostatak, kojeg će početkom drugog poluvremena i anulirati, ali samo za kratko. Gosti opet vode, a treći period obilježila je igra sa jako malo koševa (10:11).

U zadnjem periodu utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu. Samo minut prije kraja izjednačeno je (65:65). Sa linije slobodnih bacanja sigurniji su igrači Olympiakosa, koji veoma važne bodove vrijedne mogućeg četvrtfinala nose sa sobom kući u Pirej.

Ironija je da će Final Four, koji se ove godine igra u Istanbulu igrači Efesa teško vidjeti.

U timu pobjednika istakli su se Printezis sa 16 poena i Papanikolau, koji je postigao isto toliko. Dorsey, koji je nedavno iz Caje Laboral prešao u Olympiakos bio je dosta dobar sa 8 poena i isto toliko skokova.

Jedini raspoložen u ekipi Andolu Efesa bio je Lafayette sa 22 poena. Vujačić je postigao 8, Barać 6  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.