On jednostavno leti: Da je uspio, ovo zakucavanje bi se zauvijek pamtilo

Zapamtite ime Zion Williamson

On jednostavno leti: Da je uspio, ovo zakucavanje bi se zauvijek pamtilo

M. Šljivak

Zion Williamson je bez ikakve dileme buduća zvijezda NBA lige.

Ovaj 17-godišnjak još uvijek igra košarku u srednjoj školi za Spartanburg, ali je već velika zvijezda u Sjedinjenim Američkim državama.

Zion će od naredne sezone igrati na prestižnom Duke univerzitetu. Za njega je vladao veliki interes jer se radi o jednom od najboljih prospekata nakon LeBrona Jamesa, ali su na kraju pobjedu odnijeli Blue Devilsi.

Zašto je tako Williamson pokazuje iz dana u dan. Potpuno je nezaustavljiv i ove sezone, a imao je i jedan potez koji će se pamtiti, iako ga nije uspješno izveo.

Pokušao je zakucati nakon što je probacio loptu kroz noge, usput je izveo okret od 360 stepeni, ali je jedno od najboljih kucanja ikad spriječio obruč. Williamson je bio veoma blizu, no nažalost nije uspio.

Međutim, nema dileme da će on ovo i ponoviti. Momak od 17 godina jednostavno leti. Ima svijet pred sobom i vjerovatno ćemo u njegovim kucanjima uživati u narednim godinama, prvo u NCAA, a zatim i u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi