O'Neal 15. put igra All-star utakmicu
Shaquille O'Neal, samo Kareem Abdul-Jabbar igrao više puta (19)

Izabrani timivi Istoka i Zapada

O'Neal 15. put igra All-star utakmicu

Shaquille O'Neal 15. put u karijeri izabran je za All-star utakmicu NBA lige, a koje će se ove godine održati 15. februara u Feniksu.
I ovogodišnjim pozivom O' Neal je postao drugi na listi igrača koji su u  istoriji NBA lige birani u All-Star utakmice. Ispred njega još je samo nekadašnji košarkaš LA Lakersa, Kareem Abdul-Jabbar koji je 19 puta nominiran za utakmicu najbolje u najboljoj svjetskoj ligi.

U prvoj tim Istoka, na osnovu glasovia navijača, ove godine izabrani su: Kevin Garnett (Boston), Dwight Howard (Orlando), Allen Iverson (Detroit), LeBron James (Cleveland) i Dwyane Wade (Miami). Ekipu će još sačinjavati Chris Bosh (Toronto), Danny Granger (Indiana), Devin Harris (New Jersey), Joe Johnson (Atlanta), Rashard Lewis, Jameer Nelson (oba Orlando) i Paul Pierce (Boston).

U početnom sastavu Zapada nastupiće Kobe Bryant (LA Lakers), Tim Duncan (San Antonio), Yao Ming (Houston), Chris Paul (New Orleans) i Amare Stoudemire (Phoenix). Od ostalih igrača za Zapad će igrati Chauncey Billups (Denver), Pau Gasol (LA Lakers), Dirk Nowitzki (Dallas), Shaquille O'Neal (Phoenix), Tony Parker (San Antonio), Brandon Roy (Portland) i David West (New Orleans).

Biće to 58. All-star utakmica. Zanimljivo, na kojoj će nastupiti petorica stranih igrača Pau Gasol (Španija), Nowitzki (Njemačka), Parker (Francuska), Duncan (Djevičanska ostrva) i Yao Ming (Kina).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.