Oostende čeka Ikonića i Domercanta
Sleuyter Arena

U Belgiji Final Four Eurochallenge cupa

Oostende čeka Ikonića i Domercanta

M. Maksimović

Završni Final Four Eurochallenge cupa igrat će se u Oostendeu od 29.aprila do 1.maja.Utakmice će se igrati u dvorani Sleuyter Arena kapaciteta 5,000 gledalaca.Ovo je sedmi put da će se završni turnir igrati u gradu ekipe koja je izborila plasman među četiri.

Prošle godine se igralo u Göttingenu, godinu ranije u Bologni, a domaćini su još bili Girona, Kijev, Istanbul, Kazanj i Limassol.UNICS, Akasvayu Girona,Virtus i BG Göttingen su iskoristili prednost domaćeg parketa, a ovaj put tu prednost ima sastav Oostendea.

U polufinalu igraju Spartak St.Petersbourg protiv Lokomotiv Kuban, dok se u drugom susretu sastaju Oostende i Krka.Posljednji put je Oostende bio domaćin jednog velikog košarkaškog događaja 1984.godine kada je Real Madrid u finalu tadašnjeg Kupa Kupova pobjedio Simac iz Milana 82:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.