Opačak istisnuo Mobleya iz Cedevite
Ricardo Marsh

Cedevitu pojačao Ricardo Marsh

Opačak istisnuo Mobleya iz Cedevite

M. Skaka

Nakon što se bh. reprezetnativac Ivan Opačak u potpunosti oporavio i Thomas Mobley postao je višak u ekipi Cedevite. Naime, Zagrebčani su od stranca u svojoj ekipi očekivali mnogo veći doprinos, pa su odlučili igračem iz vana pojačati drugu poziciju u ekipi.

Cedevitu je napusti Mobley, a u Zagreb stiže krilni centar Ricardo Marsh koji je sezonu počeo u Ukrajinskom Donjecku, igrajuči sa još jednim bh. reprezentativcem, Gornom Ikonićem.

Nakon što je Donjeck zapao u tešku finansijsku krizu, Marsh je postao slobodan igrač, a sada će karijeru nastaviti u najmlađem zagrebačkom NLB ligašu.

Promjenu u rosteru, za oficijelnu stranicu Cedevite komentarisao je sportski direktor, Matej Mamić.

"Potpuno se oporavio Ivan Opačak a i Damjan Rudež puno bolje reagira na poziciji krila tako da smo imali višak igrača na trojci, a manjak na poziciji krilnog centra tj. četvorci. Vjerujem da će dolazak Marsha unaprijediti našu unutarnju igru i da ćemo biti kvalitetniji. Marsh je školovan, iskusan igrač koji vrlo dobro razumije igru i dobro je surađivao sa svim trenerima do sada. Odličan je strijelac, ponajprije s pozicije posta, te se jako dobro postavlja i zagrađuje i kod napadačkog kao i defanzivnog skoka. Vjerujem da će nam donijeti dosta dobroga. Očekujemo ga u Zagrebu u četvrtak ili petak, a potpisani je ugovor već vratio u klub. Vjerujem da bi u nedjelju u Ljubljani mogao zaigrati protiv Union Olimpije.", optimističan je Mamić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti