Opačak sjajan u trijumfu Cedevite

NLB, 2. kolo

Opačak sjajan u trijumfu Cedevite

Adnan Beganović

U okviru 2. kola Regionalne košarkaške lige večeras su odigrana dva susreta. U derbiju koji je igran u Beogradu Cibona je pobijedila Partizan, dok je Cedevita na svom parketu bila bolja od Hemofarma.

Cibona je iznenadila Partizan. Iako su "crno-beli" bili papirnati favoriti na parketu to nije izgledalo tako. Zagrebačka momčad, prije svega zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani, došla je do veoma vrijedne pobjede. U redovima popularnih Cibosa najefikasniji je bio Marko Tomas sa 22 poena, dok je kod Partizana sa 12 poena najučinkovitiji bio Jan Vesely.

U drugom susretu večeri, Cedevita je na svom parketu svladala Hemofarm. Sjajnu partiju u dresu hrvatskog kluba pružio je naš reprezentativac Ivan Opačak koji je postigao 18 poena te imao 3 skoka i 2 uspješna dodavanja. Pored Opačka u dresu Cedevite briljarali su Jermaine Anderson (24 poena) i Andrija Žižić (23 poena). Kod gostiju bolji od ostalih bili su Milan Mačvan (18 poena) i Marko Šutalo (15 poena).

Rezultati:

Partizan – Cibona 51:64
Cedevita – Hemofarm 91:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.