Osam poena Nurkića u porazu Cedevite od Cibone

ABA liga

Osam poena Nurkića u porazu Cedevite od Cibone

Midhat Šljivak

Veliki hrvatski derbi u 18. kolu ABA lige odigrali su Cedevita i Cibona, a na kraju je Cibona slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 85:67.

Već nakon prve četvrtine Cibona je stekla velikih 13 poena prednosti (23:10). Iako se činilo kako će se Cedevita uspjeti vratiti u meč, to se nije dogodilo. Na poluvremenu je Cibona imala plus devet 40:31, da bi u nastavku Cibona prelomila meč.

Imala je doduše Cedevita priliku da se vrati u trećoj četvrtini, ali im to Cibona nije dopustila, te su ih dodatno razbili u posljednjoj četvrtini (23:12) za konačnih plus 18.

Jusuf Nurkić je odigrao jako dobrih 17 minuta u ovom susretu za Cedevitu. Ubacio je osam poena, te je imao 10 skokova. Nolan Smith je predvodio Cedevitu s 22 poena, dok je kod Cibone Blassingame ubacio 24 poena.

Mega Vizura je u drugom susretu savladala Zadar 91:75. Marko Šutalo je za Zadar ubacio 12 poena, dok je Megu do pobjede vodio Vasilije Micić sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije