Ostvarile smo cilj
Alma Kovačević u dresu BiH (desno)

Alma Kovačević, kapiten ŽKK Čelik

Ostvarile smo cilj

Košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine i kapiten zeničkog Čelika, Alma Kovačević, iza sebe je imala sjajnu sezonu u dresu zeničke ekipe.

Kovačevićeva je bila ponajbolja košarkašica i skakačica Čelika, kojeg je predvodila do drugog  mjesta u prvenstvu i trećeg u Ligi za prvaka, te izborila poziv i u našu najbolju vrstu.

U Čeliku je od 1998.godine i njegovog samog osnivanja a sa svim omladinskim selekcijama, pionirke, kadetkinje i juniorke, bila je šampion BiH. U protekle dvije godine na izboru sportiste bila je redovno birana među najbolje sportiste seniore Opštine Zenice.

“Mislim da smo donekle ostvarili svoj cilj. Biti treći u državi je dobar rezultat. Na nama je da dalje radimo i da iduće sezone pokušamo ostvariti još bolji rezultat“, kaže Kovačević.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrala je nedavno u tuzlanskom Mejdanu protiv selekcije Jedinstva Aide iz Tuzle na obilježavanju 20 godina od osvajanja titule klupskog prvaka Evrope tuzlanskog tima. Na ovom meču igračice legendarnog trenera Mikija Vukovića oprostile su se od aktivnog bavljenja košarkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.