Otkazano košarkaško prvenstvo Francuske

Ove sezone se više neće igrati

Otkazano košarkaško prvenstvo Francuske

Teme:

Košarkaški Savez Francuske objavio je službeno kako su sva natjecanja pod njegovom nadležnošću otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Jedina iznimka je zasada ženska košarkaška liga za koju će odluka biti naknadno donesena 10. aprila no i tu se očekuje da će se uraditi ista stvar. 

Francuska košarkaška Federacija odgovorna je za sva košarkaška natjecanja u ovoj zemlji osim za "French Jeel Elite League", Pro B League i Leaders Cup. Ova odluka obuhvatila je i nacionalni Kup ove zemlje. 

Podsjetimo, Francuska je jedna od najpogođenijih zemalja s koronavirusom, te je s podacima zaključnim za nedjelju broj preminulih 2314, dok je potvrđen broj oboljelih u ovoj zemlji  37,575, također zaključno s 29.03.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi