Outlaw novi član Netsa

NBA vijesti

Outlaw novi član Netsa

Nakon što nisu uspjeli dovesti Jamesa, Wadea, Bosha i Guya, New Jersey Netsi su u svoje redove doveli Travisa Outlawa, bivše krilo Portlanda i Clippersa.

Travis Outlaw je s Netsima potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 35 miliona dolara, a Netsima ostaje još 30 miliona dolara prostora u Salary Capu  za dovođenje novog igrača.

Prema riječima novog vlasnika Netsa Mikhaila Prokhorova prioritet je na centru, a kao moguća pojačanja se spominju Luis Scola i Tyrus Thomas.

25-godišnji Outlaw je prošlu sezonu počeo u Portlandu, koji ga je zatim mijenjao u LA Clipperse. U dresu Clippersa je u 23 utakmice prosječno bilježio 8.7 poena i 3.6 skokova po utakmici. Portland ga je prije sedam godina uzeo u prvoj rundi drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.