Ovaj čovjek nije "normalan": Partija karijere Luke Dončića o kojoj će se još dugo pričati

Prije njega to je uspio samo LeBron James

Ovaj čovjek nije "normalan": Partija karijere Luke Dončića o kojoj će se još dugo pričati

E. Čaušević

Dallas Mavericksi sinoć su u odličnoj utamici pred svojim navijačima savladali San Antonio Spurse sa 117:110.

Dallas i San Antonio odigrali su jedno od najzanimljivijih utakmica u sinoćnjem programu, a na kraju su Mevericksi uspjeli da dođu do pobjede sjajnom igrom u samoj završnici.

Domaći su dobro otvorili meč i prvu dionicu dobili su sa 36:22. No, Spursi su u drugoj četvrtini bili nešto bolji, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 59:49 za Dallas.

Činilo se da bi domaći tim mogao završiti posao u nastavku, ali su Spursi smanjili u samom finišu i prijetili da mogu doći do preokreta. No, fantastični Luka Dončić do nije dozvolio, te je vodio svoj tim do osme pobjede u ovoj sezoni. Na kraju je Dallas slavio sa 117:110.

Fantastičnu partiju odigrao je nevjerovatni Luka Dončić koji je upisao triple-double. Ova partija je bio i rekord karijere za Slovenca koji je meč završio sa 42 poena, 12 asistencija i 11 skokova.

Dončić je drugi najmlađi igrač u historiji NBA lige da je upisao ovakav triple-double, odnosno ubacio preko 40 poena. Prije njega to je uradio samo LeBron James.

Što se tiče ekipa San Antonio Spursa sinoć je najefikasniji bio DeMar DeRozan koji je ubacio 36 poena, te je dodao osam skokova i četiri asistencije.

Top Komentari

Strucnjak12345
I dalje tvrdim da našem Musi nije ni do koljena
6 5
E.Car
Luka Dončić mali sele za tebe je Musa Pele!!!!! Musa šampion, Musa šampion!!!!! OOOOOOOLE OOOOOOOLEEE
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije