Ovo je najveća košarkaška namještaljka ikad

Oba tima namjerno promašivala šuteve i gubila lopte

Ovo je najveća košarkaška namještaljka ikad

Najveća namještaljka u historiji košarke viđena je prije nekoliko dana u Rusiji. 

Tamo su susret ruske košarkaške divizije igrali Arsenal iz Tule i Dinamo iz Stavropolja, a na kraju su domaći slavili sa 82:65.

Pravi cirkus nastao je u posljednjoj četvrtini susreta kada su igrači očigledno namjerno gubili lopte, promašivali šuteve itd.

U tom periodu zabilježeno je čak 13 izgubljenih loptu, pet puta je isticao napad, dva puta lopta nije izvedena iz auta u roku od pet sekundi itd.

Najsmješnije od svega bilo je gledati izvođenje slobodnih bacanja nakon kojih je postalo jasno da nešto s ovom utakmicom nije u redu. Bilo je zanimljivo vidjeti i publiku koja je umirala od smijeha.

Obzirom da su obje ekipe izbjegavale postići koš u zadnjim minutama, jasno je da se ova namještaljka odnosila na zbroj poena na meču.

Inače, epilog svega je taj da je Arsenal izbačen iz lige, suspendovano mu je nekoliko igrača do kraja sezone, a trener do 2021. godine. S druge strane, sedam košarkaša Dinama je dobilo samo ukor. Iz Arsenala su nakon meča tvrdili da oni nisu ništa krivi već gostujući košarkaši.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi