"Ovo je za nas odlučujuća utakmica"

Emir Zimić, centar Bosne pred gostovanje u Banja Luci

"Ovo je za nas odlučujuća utakmica"

Centar Bosne, 218 cm visoki Emir Zimić, na samom početku Lige 6 nije imao sreće. Već u prvoj domaćoj utakmici povrijedio je članak a povratak na teren je uslijedio tek u prošlom kolu protiv Igokee.

Sada bi ovaj centar kada njegova ekipa bude gostovala u Banja Luci trebao dobiti veću minutažu. Njegov povratak na parket poklopio se sa bitnom utakmicom za studente. Pobjeda bi protiv Borca održala nadu za doigravanjem, poraz bi tu šansu sveo na minimum.

Pred 7. kolo Lige 6 za naš portal Zimić govori o svom oporavku ali i šansama Bosne pred ovu utakmicu.

"Ovo je za nas odlučujuća utakmica i zaista moramo pronaći dodatne snage i motiva da odigramo kvalitetno uprkos svim nedaćama sa kojima se suočavamo čitavu sezonu. Ovo će biti teška utakmica za nas, ali je za naš tim teška svaka u gostima. Sve ovo je ustvari produkt nimalo lake situacije u klubu", kaže Zimić i dodaje:

"Mi smo protiv Borca u Skenderiji odigrali i najbolju utakmicu u Ligi 6. Da se nismo povrijedili Krušlin, Đurasović i ja razlika bi tada bila i veća. Od tada datiraju i naši problemi sa zdravstvenim biltenom u timu i ovo je sigurno dodatni motiv da ovaj susret probamo odigrati na visokom nivou. Ja sam počeo raditi sa loptom, nadam se da je povreda prošlost, dok je moguće da će za narednu utakmici biti spreman i Đurasović". Rekao je pred utakmicu Borca i Bosne, centar studenata Emir Zimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.