Pacersi opet srušili Knickse, Spursi poveli protiv Warriorsa

Indiana na korak od plasmana u konferencijsko finale

Pacersi opet srušili Knickse, Spursi poveli protiv Warriorsa

Sinoć su u okviru NBA doigravanja odigrane dvije utakmice. Indiana je došla do vodstva od 3:1 protiv New York Knicksa. 

Pacersi su i drugi put na svom terenu savladali Knickse. Indiana je slavila rezultatom 93:82. Domaće je do pobjede vodio George Hill sa 26 poena, dok je Paul George dodao 18 uz 14 skokova i sedam asistencija. Na drugoj strani 24 poena postigao je Carmelo Anthony, dok je JR Smith dodao 19. 

Spursi nisu imali previše problema sa Warriorsima u petoj utakmici. San Antonio je pobjedom nad Ratnicima 109:91 došao do prednosti od 3:2 u ovoj seriji. Spurse je do pobjede vodio sjajni Tony Parker sa 25 poena i deset asistencija. Leonard je dodao 17, a Green 16 poena. Na drugoj strani Barnes je susret završio sa 25 poena, dok je Jack dodao 20. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti