Pacersi slavili u Miamiju, Spursi bolji od Clippersa

Pacersi slavili u Miamiju, Spursi bolji od Clippersa

Adnan Beganović

U drugom susretu polufinala Istočne konferencije košarkaši Indiana Pacersa u Miamiju su savladali domaći Heat (78:75), te su tako seriju poravnali na 1:1.

Indiana Pacersi su prije svega dobrom igrom u odbrani uspjeli iznenaditi favorizirani Miami, koji je u prvom dijelu imao prednost i od devet poena, no u trećoj četvrtini Pacersi su slavili sa 28:14, te su tako rezultat pšreokrenuli u svoju korist.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su West i Hill. Prvi je uz 16 poena imao i deset skokova, dok je Hill na svoj konto upisao 15 poena. Kod Miamija najefikasniji su bili James sa 28, te Wade sa 24 poena.

U prvom susretu polufinala Zapadne konferencije San Antonio Spursi su bez većih problema savladali Los Angeles Clipperse (108:92). Kod Spursa najbolji je bio Duncan sa učinkom od 26 poena i 10 skokova, dok je Bledsoe sa 23 poena i pet skokova bio najbolji kod Clippersa.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale, 2. utakmica:
Miami Heat - Indiana Pacers 75:78 (James 28k, 9s, 5a / West 16k, 10s)
Serija je izjednačena 1:1

Zapadna konferencija, polufinale, 1. utakmica:
San Antonio Spurs - LA Clippers 108-92 (Duncan 26k, 10s / Bledsoe 23k, 5s)
San Antonio vodio u seriji 1:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.