Pacersi zaledili Madison Square Garden

Knicksi izgubili od Indiane

Pacersi zaledili Madison Square Garden

Midhat Šljivak

Košarkaši Indiana Pacersa savladali su večeras u Madison Square Gardenu ekipu New York Knicksa rezultatom 102:95 te su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Prva dionica u ovom susretu donijela je bolju igru Knicksa. Vodili su većim dijelom meča, a na kraju ove četvrtine su imali pet poena prednosti 27:22. Serijom 11:3 Pacersi su preuzeli vodstvo, međutim većim dijelom ove dionice timovi su se smjenjivali u vodstvu. Ipak, u završnici četvrtine Pacersi igraju mnogo bolje, te na poluvrijeme odlaze sa šest poena prednosti 52:46.

Bolja igra Pacersa nastavila se i u drugom poluvremenu. Odličnom timskom igrom su prosto trpali koš Knicksa, a nakon 36 minuta igre imali su velikih 16 poena prednosti 81:65. U završnoj dionici Indiana je mirno čuvala prednost. Nisu dopustili Knicksima da ih ugroze, te su došli do breaka u prvoj utakmici polufinalne serije.

Indianu su do pobjede predvodili David West sa 20 i Paul George sa 19 poena, dok je kod Knicksa Carmelo Anthony ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.