Pachulia novo pojačanje Galatasaraya

Pachulia novo pojačanje Galatasaraya

M. Šljivak

Nakon što su na kvalifikacionom turniru u Vilniusu obezbijedili plasman u Euroligu košarkaši Galatasaraya će u narednoj sezoni biti jači za jednog NBA košarkaša.

Ugovor sa turskim timom bi u narednim satima trebao potpisati gruzijski centar Zaza Pachulia (211cm 27god.).Zvanična potvrda transfera Pachulie očekuje se večeras, a sa Galatom će 27-godišnji Gruzijac potpisati ugovor na jednu godinu sa opcijom povratka u NBA ligu.

Pachulia je prethodnih šestt sezona u NBA ligi nastupao za Atlanta Hawkse, a sezonu karijere u dresu Hawksa je odigrao u sezonu 2006/2007 kada je prosječno ubacivao 12.2 poena uz 6.9 skokova. Ukupno je ovaj Gruzijac na prosjecima od 6.8 poena i 5.1 skokova u osam godina svoje NBA karijere.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.