Pala prva trenerska glava
Byron Scott je 2008. bio trener godine u NBA

NBA vijesti

Pala prva trenerska glava

Pala je prva trenerska glava u NBA ligi. Byron Scott više nije trener New Orleans Hornetsa. Nakon lošeg otvaranja sezone uprava Hornetsa se odlučila na smjenu na klupi, iako su dobrim dijelom krivci i sami, jer su u ljetnom prelaznom roku napravili nekoliko nelogičnih poteza.

Umjesto odličnog centra Tysona Chandlera doveli su Emeku Okafora koji je skuplji, ali u posljednje vrijeme ima velikih problema s povredama, dok na vanjskim linijama nisu doveli nikoga ko bi pomogao prvoj zvijezdi Chrisu Paulu.

Hornetsi su ovu sezonu započeli s omjerom 3-6, što i nije tako loše s obzirom na izuzetno težak raspored koji su imali. Ipak, to nije bilo opravdanje nekadašnjem članu šampionske generacije Lakersa za loše rezultate.

Byron Scott je na klupu Hornetsa sjeo pred početak sezone 2004/2005, a najbolji rezultat je imao u sezoni 2007/2008 kada je ostvario skor 56-26 i stigao do polufinala Zapadne konferencije gdje je eliminisan od San Antonija. Te godine Scott je proglašen za trenera godine u NBA ligi.

Nakon što je prošlu sezonu završio sa skorom 49-33 već se počelo špekulisati o odlasku s klupe, ali je uspio preživjeti do početka ove sezone, ali je loš početak bio kap koja je prelila čašu strpljenja uprave Hornetsa.

Odlaskom Scotta ostala je upražnjena pozicija prvog trenera Hornetsa, ali je uprava kluba brzo reagirala i za prvog trenera postavila Jeffa Bowera dosadašnjeg menadžera tima pod izgovorom da on bolje poznaje stvari u klubu od bilo koga drugog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.