"Pamtiće ga kao nekog ko je nadahnuo čitavu generaciju, ali za mene je bio više od sportiste"

Kareem Abdul-Jabbar o smrti Kobea Bryanta

"Pamtiće ga kao nekog ko je nadahnuo čitavu generaciju, ali za mene je bio više od sportiste"

Edmir Škorić

Rekorder po broju poena u NBA ligi jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kareem Abdul-Jabbar, takođe je teško podnio smrt Kobea Bryanta.

Smrt bivšeg igrača Los Angeles Lakersa pogodila je cijeli svijet, a među velikanima koji su odali počast Kobeu je i Abdul-Jabbar.

"Većina će ljudi pamtiti Kobea kao veličanstvenog sportistu koji je nadahnuo čitavu generaciju košarkaša. Ali uvijek ću ga pamtiti kao čovjeka koji je bio mnogo više od sportiste", poručio je Abdul-Jabbar.

"Nedostaješ nam već Kobe", napisao je Tom Brady, igrač New Brad Patriotsa.

"Trenutno u šoku. RIP Kobe", objavila je pjevačica Mariah Carey.

"Dalje od razorenog ... moj stariji brat ... Ne mogu, jednostavno ne mogu vjerovati", napisao je Paul Gasol, bivši Kobev saigrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi