Panathinaikos i Olympiacos za naslov prvaka Grčke

Vrlo dobra partija Zacka Wrighta

Panathinaikos i Olympiacos za naslov prvaka Grčke

U finalu grčkog košarkaškog prvenstva igrat će veliki rivali Olympiacos i Panathinaikos. 

Oni su večeras kao gosti u trećim utakmicama doigravanja savladali svoje protivnike Panionios i PAOK, te se pobjedama od 3-0 u seriji plasirali u finale. 

Olympiacos je tek nakon produžetka slavio protiv Panioniosa sa 93:90. Vasilis Spanoulis je sa 22 poena predvodio svoj tim do pobjede, dok je Grigorios Priintezis ubacio 17. 

Panathinaikos je bio bolji od PAOK-a u Solunu sa 72:65 i izborio plasman u finale. Curry i Diamantidis su postigli po 17 poena, dok je naš reprezentativac Zack Wright upisao 5 poena, 4 skoka i 3 asistencije. 

Finalna serija za prvaka Grčke igra se na tri pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.